Zomerverlof van 21 juli tot en met 14 augustus Tijdens een onderzoek wordt de telefoon niet beantwoord om de kwaliteit van het onderzoek te bewaren.
Maak online een afspraak

Waar wetenschap en beweging elkaar raken, daar vind je mij.

Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door sport, beweging en gezondheid. Na het afronden van mijn opleiding tot podoloog in 2015 aan de Arteveldehogeschool in Gent, richtte ik mijn praktijk op in Roeselare. Sinds de start van mijn carrière volgde ik tal van opleidingen in binnen- en buitenland, zowel in podologie als in aanverwante domeinen. Mijn doel? Steeds blijven bijleren over de biomechanica van het menselijke lichaam om mensen met bewegingsgerelateerde klachten opnieuw vlot aan het bewegen te krijgen.

Arno Lutin

Mijn persoonlijke visie op podologie

Als podoloog onderzoek ik het verband tussen klachten ter hoogte van de onderste ledematen (voet, enkel, knie, heup en lage rug) en afwijkingen in het gangpatroon. Mijn onderzoeksmethode is grondig uitgekiend om de oorzaak van (potentiële) blessures te achterhalen. Dit proces blijven optimaliseren is voor mij een absolute must, evenals ruim de tijd nemen voor een zorgvuldige uitvoering.

In een causale en proactieve aanpak ligt voor mij de sleutel tot een succesvolle therapie. Deze hoeft trouwens niet steeds uit zolen te bestaan. Tot het therapeutisch arsenaal behoren evengoed schoenadvies, looptechnieken, taping en siliconetherapie. Vertrekkende vanuit mijn analyse en kennis over aanverwante disciplines (kinesitherapie, osteopathie, orthopedie, chiropractie, fysische geneeskunde) kan ik jou ook gericht doorverwijzen.

Elke dag opnieuw beleef ik mijn passie in het leggen van de complexe puzzel die elk uniek lichaam vormt. Ik vind mijn uitdaging in het denkproces en word enthousiast wanneer ik mijn kennis kan verruimen.

Mijn aanpak

 • Deep learning
  Deep learningDe eerste stap is het exact begrijpen van je klacht en de wetenschappelijke onderbouwing van hoe je de klacht kan oplossen.
 • Niet symptomatisch, maar oorzakelijk
  Niet symptomatisch, maar oorzakelijkCausale en proactieve aanpak dankzij holistisch onderzoek met de nieuwste technologieën om de oorzaak van je probleem te vinden.
 • Oefeningen
  Gepersonaliseerd adviesPodologische zolen zijn niet altijd de enigste oplossing. Je krijgt persoonlijk advies over de meest geschikte behandeling.
 • Multidisciplinaire aanpak
  Multidisciplinaire aanpakBrede achtergrond in kinesitherapie, osteopathie, orthopedie, chiropractie waardoor gerichte samenwerking mogelijk is.
Meer te weten komen?

Ervaring

Opleidingen

 • Sportpodologie2018 - 2019
 • Biomechanical Expert2016 - 2019
 • Podopediatrie2022 - 2023

Bijscholingen

Bijscholingen in 2024

 • Basic home exercise therapy as a complementary tool alongside orthotic therapy - Liz Bayley
 • Podiatric Evaluation of the injured athlete - Simon Spooner & Ian Griffiths
 • The Flow Motion Model - Gary Ward (Anatomy in Motion)